Einstein mode

30 Einstein mode

Ik ben Ineke van Wandeloo, een gevoelsmens.

Al vanaf mijn kinderjaren is schilderen en tekenen iets waar ik met veel liefde mee bezig ben. Ik heb de afgelopen jaren enkele schildercursussen gevolgd, heb ook enkele jaren de grafische school gedaan en in 2015 heb ik het diploma van de kunstacademie in Maasmechelen behaald.

Einstein

Voor mij is schilderen een manier om me te uiten en dichter bij mezelf te komen. Het is een manier om contact te maken met mijn gevoelens. Binnen dit proces zoek ik de wegen die voor mij goed voelen. Ik maak gebruik van verschillende technieken en materialen. Kleuren spelen daarbij een belangrijke rol. Een kleur heeft voor mij zijn eigen energie en betekenis. Kleur kies ik op mijn gevoel, vaak onbewust van de betekenis. Mijn werk wordt dus vaak geleid door emoties, die zichtbaar worden door er uitdrukking aan te geven. Vaak wil ik de onzichtbare belevingswereld omzetten in een tastbaar werkstuk. Ik wil zo het onzichtbare voelbaar maken en het voelbare zichtbaar maken. Begrippen die mijn werk omschrijven: organisch, kwetsbaar, onzichtbaar, rust, spanning, contrast, toeval, experiment, intuïtie, expressief en natuur. Ik ben nog steeds zoekend naar nieuwe wegen.

Beeldhouwer Bert Hammes is een leerling van Julija Spijkers en Martine Zevenhek. Hij werkt met diverse soorten steen zoals albast, serpentein, marmer en arduin. Bij de vormgeving laat hij zich inspireren door de taal van de steen. Elke steen vertelt zijn eigen verhaal en dat bepaalt uiteindelijk het eindproduct. Met minimale ingrepen streeft Hammes ernaar maximale effecten te bereiken. In elk beeld laat hij ook steeds de oorspronkelijke ruwe vorm van een steen terugkeren. Een ander belangrijk element in zijn werk vormt de beweging. 

Bakkerstraat 9